Wednesday, 11 April 2012

cara letak button Like di setiap entry


Salam semua...hari ni saya nak tunjukkan cara memasang button LIKE di setiap entry anda..Mana yang dah tau bagus la...ni nak tunjuk kepada yang tak tau..Blogger yang baru ke...Nk mencuba benda ni...Kalau pasang facebook like ni nanti anda akan tahu sama ada apa yang anda post kan itu di sukai orang atau x...jom kita mulakan...

1.Pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML > Klik Expand Widget Templete.


2.Tekan Ctrl+F pada keyboard anda dan paste ke dalam kotak find anda..

<data:post.body/>

3.Copy code di bawah dan paste kan di bawah code <data:post.body/>

   
<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

4. Klik Preview dahulu,dan tengok sama ada jadi ke tak.
5.Sekiranya jadi anda Klik Save..



sekiranya menjadi sila tekan Like di bawah ye...hehehe...salam semua...



No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..sila tinggalkan komen anda..
kalau tak nak komen boleh tekan like..

terima kasih....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
fezalstudio