Saturday, 21 July 2012

salam 1 malaysia buat rakan-rakan semua...maap sebab dah lama tak update blog..bz gan keje....xdpt nak bagi info2 terbaru dan yang terhangat utk rakan2 semua..insyallah...dengan izin Allah sy akan cuba cari bahan2 yang berguna utk rakan2 semua... PEACE (Y) :)

Wednesday, 23 May 2012

mas kawin di malaysia


salam..hari ini nak kongsi ckit pasal mas kawin...Korang nak kawin...tp korang tau ke harga atau mas kawin bagi setiap negeri?bukan nk suruh baca semua..sebagai rujukan sahaja...sumber ini dapat dari  JAKIM...aku pun tak la tahu sgt bab2 mas kawin nie..maklum la blm kawin katakan..hehehe...aku pun tak leh nk cita panjang lebar....korang tgk sendiri la.....ok..salam...

Tuesday, 22 May 2012

Legoland malaysia (nusajaya,johor)






Malasysia akan menambah lagi satu tarikan kepada pelancong iaitu Taman Tema Legoland Malaysia bertempat Di Nusanjaya, Iskandar Malaysia, Johor.

Berikut adalah fakta menarik tentang tanam tema Legoland, malaysia : :

*Taman tema tersebut akan diberi nama Legoland Malaysia.
*Akan menjadi taman tema berkonsep Lego yang pertama di Asia dan taman tema antarabangsa pertama di malaysia.
*Lokasi di Nusanjaya, Iskandar Malaysia, Johor, Malaysia
*Dimiliki dan dibangunkan Oleh Merlin Entertaiments.
*Akan Dbuka pada penghujung 2012 dan beroperasi sepanjang tahun.
*Meliputi kawasan seluas 70 ekar (280,000 meter persegi)
*Terdapat 40 permainan interaktif,persembahan dan tarikan termasuk Main Theme Park, 4D Theater, Kids Driving School, Legoland Hotel, Lifestyle Mall dan macam-macam lagi.
*Ia akan mendapatkan pusat tumpuan kepada kompleks bersepadu seluas 5,5000,000 kakai persegi (510,000 meter persegi) di kawasan Industri Nusa Cemerlang,antara rantau ekonomi iskandar Malaysia,yang terdiri daripada pusat gaya hidup runcit, pejabat, hotel, pangsapuri, perkhidmatan dan unit-unit kediaman.
*Legoland Malaysia mensasarkan 1.5 juta pelawat semasa pembukaannya nanti.
*Harga tiket Legoland Malaysia : RM140 (US$44) seorang  dewasa dan RM110 (US$35) seorang kanak-kanak ( + rebat RM30 untuk pemegang Mykad) atau, Pas masuk tahunan : :

-Pas masuk Pra-pembukaan (sah untuk 12 bulan) dewasa: RM195
-Kanak-kanak (3-11 tahun): RM150
-Pas masuk tahunan biasa (sah untuk 12 bulan)
*dewasa: RM275
*kanak-kanak (3-11tahun): RM210.





Saturday, 19 May 2012

kereta mewah Christiano Rodaldo


Christiano Ronaldo ,27,bukan sahaja hebat di atas padang,malah muka dikira kacak dan sentiasa jadi penghias muka depan majalah..dah iklan...

Dalam usia muda ,ronaldo adalah antara bintang sukan yang terkaya.Menerima kontrak perpindahan termahal setakat ini,tidak hairan jika Ronaldo juga memiliki koleksi kereta mewah.Kereta mewah dengan gaya `sporty` pastinya menjadi pilihan,iaitu BENTLY,AUDI,FERRARI ,ASTON MARTIN.

 Dari 19 buah koleksi kereta mewah miliknya ,hanya lapan yang sering dipandu  iaitu BUGATTI VEYRON,ROLL-ROYSE PHANTON DROPHEAD COUP,BMW M6,FERRARI F430,BENTLEY CONTINENTAL GT,AUDI R8,PORSCHE CAYENNE DIESEL dan PORSCHE CARRERA..

Wednesday, 25 April 2012

jiwa kami kosong

salam..semlm aku ada tgk2 youtube...aku tertarik gan 1 video nie...dari pada matlutfhi nie...isu pasal politik....bak kata die "Orang mcm kami nie..memenag sengaja kosongkan jiwa kami sbb otak kami dah penuh dengan isu politik yang korang mainkan" Ayat tu memang aku rasa best la.....nk tgk adengan drama diorg yang mengisahkan isu politik?jom korang tgk...harap tak ada maner2 pihak yang kecik hati atau sebaliknya..Harap maap..~~~

Thursday, 12 April 2012

cara menambahkan followers twitter percuma


Already know twitter?pastikan ada...Jika sudah ada Twitter tentu kita akan mencari kawan dengan cara memiliki Follower, dengan memiliki  Followe di twitter maka setiap Tweet kita kan dibaca oleh
follower kita.Follower Twitter ini banyak kegunaannya, antaranya untuk mengayakan kerana kita memiliki follower yang banyak.kita dapat mempromosikan Blog untuk menambahkan pengunjung di blog kita, dan yang pasti kita boleh berinteraksi melalui twitter ni.Ok la.ni cara Menambah Follwers Twitter automatic Percuma,Please visit salah satu website di bawah..


http://followback.info/
http://plusfollower.info
http://letgetmorefollowers.info
http://hitfollow.info
http://newfollow.info
http://bigfollow.net
http://maisfollowers.net


Each pal login you will get follwers for Free, dijamin..sbb aku dah cuba dah..tp lambat sikit..kene la bersabar... =)
Aku dah cuba menggunakan website kat atas dalam masa 15minit aku dah dapat lebih dari 200 Follower..cepatkan?
aku bagi contoh yang aku gunakan salah satu website kat atas http://plusfollwer.info/  


Step:-
1.Hanya login je
2.korang akan dapat 100 follower dalam masa 3 hari,bahkan 100 follower dalam masa sehari, dan boleh mencapai      100 follower dalam masa sebulan gak..tengok pada server la...
3.tak payah susah-susah asyik nak login banyak kali dalam masa sehari,sebab korang akan dapat followers setiap 
kali  korang login dalam  1 x 24jam.


ni tutorial untuk menahbahkan Follower twitter korang..iku macam dalam gambar ni.



*Klik start Now macam dalam gambar kat atas.







*Klik Start Get Follwers..jangan luka TICK Term Of Use.masukkan username & email twitter

korang berserta password sekali tau. tgk?senangkan?hehehehe


*Nanti korang akan ada permintaan autorized akuan twitter dengan website,klik saja allow atau YES,
secara automatic nanti statusnya akan berjalan dan tunggu saja 1-5 minit.
cepat ke tak bergantung pada internet korang la...kene bersabar sikit ok..nanti korang akan dapat notice macam dalam gambar kat atas..pastu korang nampakkan yang aku mark warna merah?dalam masa 24jam koramg boleh check balik samada benda tu jadi atau tak..

aku rasa setakat tu jer la aku nk kongsi gan korang...kalau macam korang tak paham,boleh bertanya....ok la..salam semua..




Canon EOS 1100D

canon EOS 1100D

Salam semua...macam mane pic atas nie?cantik kan?best wo pakai...korang mesti test pakai la..korang dah pakai mesti puas hati la..hehehehe..kalo tak puas beli la lagi mahal..hahahahaha

basic Specifications
Resolution:12.20 Megapixels
Kit Lens:3.00x zoom
18-55mm
(29-88mm eq.)
Viewfinder:Optical / LCD
LCD Size:2.7 inch
ISO:100-6400
Shutter:30-1/4000
Max Aperture:3.5
Dimensions:5.1 x 3.9 x 3.1 in.
(130 x 100 x 78 mm)
Weight:24.8 oz (702 g)
includes batteries, kit lens
PriceRM1,780 +



macam maner?gempak gak kan?dah murah..tggu taun depan lagi la murah..hahahah

salam semua... =)

timbang blog anda


salam semua..hari ini nak kongsi satu tip..tip ni saya copy dari kawan..hehehe..tap tak salahkan kita kongsi.. =) rasa ramai yang dah tahu kot benda nie...kita nak tgk berapa berat blog kita...dari situ kita boleh tau kenapa blog kita berat...kalo korang nak timabg blog korang..korang COPY link blog korang dan paste..Nak paste klik kat SINI ...


selamat mencuba yer... =)

buat header blog sendiri

salam semua...rasa bosan pulak hari ni....saya ada buat 2 SAMPLE header untuk korang semua...ni just sample jer....bagi korang tengok hasil yang saya buatkan nie..hehehe..korang tengok sample-sample nie di bawah...
sample 1

sample 2

saya baru buat 2 je...kalau korang nak saya buatkan header korang sendiri bagi tau..insyallah saya akan buat header korang yang macam korang nak...jangan takut..tak kene bayar...free je..hehehe..kalau korang nak,bagi tau saya....saya akan buatkan..sekian terima kasih.. =)

Wednesday, 11 April 2012

cara letak button Like di setiap entry


Salam semua...hari ni saya nak tunjukkan cara memasang button LIKE di setiap entry anda..Mana yang dah tau bagus la...ni nak tunjuk kepada yang tak tau..Blogger yang baru ke...Nk mencuba benda ni...Kalau pasang facebook like ni nanti anda akan tahu sama ada apa yang anda post kan itu di sukai orang atau x...jom kita mulakan...

1.Pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML > Klik Expand Widget Templete.


2.Tekan Ctrl+F pada keyboard anda dan paste ke dalam kotak find anda..

<data:post.body/>

3.Copy code di bawah dan paste kan di bawah code <data:post.body/>

   
<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

4. Klik Preview dahulu,dan tengok sama ada jadi ke tak.
5.Sekiranya jadi anda Klik Save..



sekiranya menjadi sila tekan Like di bawah ye...hehehe...salam semua...



Tuesday, 10 April 2012

cara edit gambar menngunakan gimp

editing 1

Salam semua...hari ini aku nak kongsi gan anda cara menggunakan editing GIMP..Gimp adala software editing free yang terbaik yang pernah aku guna...Function pun lebih kurang macam adobe Photoshop CS...Kalau adode photoshop anda nak download kene beli software nya..tapi kalau GIMP ni free..tak payah  bayar apa.apa....senang dan ringkas....Kalo nak buat Header blog pun cantik juga...Gambar atas tu contoh yang aku dah buat..nak buat anda kene belaja cara-cara nak gunakan..kalau main hentam je,memang payah la...kalau anda nak software nya click kat sini ......

senang je kan?anda download je..lepas itu save la...heheheh...aku ada siapkan video toturial untuk buat picture love fire...macam yang kat bawah ni..

contoh FIre love

anda boleh belajar dari video yang aku upload kat bawah nie...

 

aku rasa cukup la setakat ni..ada apa-apa nak tanya,boleh comment di bawah..nanti aki akan ajar cara yang lain pulak...teima kasih.. =)

Monday, 9 April 2012

cara mudah memasang sitemap di blog


Salam semua..hari nie aku nk kongsi sikit tentang sitemap..korang tau apa tu SITEMAP?secara ringkasnya aku nk terangkan la sikit mengenai sitemap nie..Sitemap merupakan speta sebuah website atau blog yang mengandungi keterangan mengenai url-url yang terkandung di website ataupun blog.Selain itu sitemap memberi maklumat tambahan kepada search engine bagi menyempurnakan tugas crawlingnya...

nie contoh sitemap : fezalstudio

cara memasang sitemap :-

1.Login ke Akuan blogger.
2.Dari Blogger Dashboard klik New post
3.Lepas itu klik Edit pages yang terletak di atas barisan kedua.
4.Klik New page
5.Masukkan Sitemap sebagai Title page,lepas itu klik Edit HTML 
6.Copypaste code telah disediakan di bawah.Jangan lupa ganti http://fezalstudio.blogspot.com dengan URL korang.

<script src="http://yourjavascript.com/18113981113/bukarahasiablog-toc.js"></script><script src="http://fezalstudio.blogspot.comfeeds/posts/default?max-results=9999&alt=json-in-script&callback=loadtoc"></script>

7.akhir sekali korang klik Publish Page.

Apa yang di harapkan dari pemasangan sitemap ini ia akan dapat membantu search engine menentukan sesuatu website atau blog lebih cepat dan tepat pada waktunya.Tapi harus diingatkan penggunaan sitemap ni tak semestinya akan menjamin semua URL yang terkandung didalam website atau blog akan di indeks oleh search engine..

ok la setakat tu jer la yang aku nk kongsi dengan korang semua..harap korang semua berpuas hati gan penerangan yang aku berikan ni..kalau korang masih tak paham macam mana nak buat,bagi tau je..InsyaAllah aku akan menolong..sekian terima kasih..

mari belaja bahasa japan



Salam semua...hari ni nk kongsi ckit bahasa JAPAN.Saje jer nak conteng-conteng blog aku..hahahhaha...nie pun aku belaja dari orang jugak..hehehe.tak la pandai sangat....hehehe..ok...jom belaja.

hari dalam bahasa jepun :-
 ~Isnin = getsuyoubi
~selase = kayoubi
~rabu = suiyoubi
~khamis = mokoyoubi
~jumaat = kinyoubi
~sabtu = doyoubi
~ahad = nichiyoubi

tambahan lagi :-

~hari ini = kyou
~esok = ashita
~semalam = kinou
~kemarin = ototoi
~lusa = asatte
~pagi ini = kesa
~petang ini = konban
~sekarang = ima

bilangan orang dalam bahasa japan :-

~seorang = hitori
~2 orang = futari
~3 orang = sannin 
~4 orang = yonin
~5 orang = gonin
~6 orang = rokunin
~7 orang = nananin
~8 orang = hachinin
~9 orang = kyounin
~10 orang = jyounin

aku rasa cukup la sekadar ni..kepada yang pakar dalam bahasa japan,kalau bahasa japan aku ni salah..minta tegur and ajar la k..salam semua..

Friday, 6 April 2012

TIP BELAJA BERMAIN MELODI


Salam semua..hari nie aku nk bagi TIP BERMAIN MELODI..Main melodi ni bukan senang...susah kita nak gayakan lagu yang kita buat sendiri...Aku pun dah banyak buat lagu,semikata jgn cakap la...tp melodi memang payah buat...kita nak kene kreatif menghasilkan sesebuah lagi lagu kita sendiri...Tau chord2 secara mendalam..ok..malaz nk sembang banyak2,ni aku bagi tip utk korang semua...

1) Korang mesti banyak belajar dan practice bermain gitar..
2)Korang mesti banyakkan share dengan orang yang pakar tentang music ni,dan minta tolong ajar kan korang           cara bermain dengan betul.
3)Korang kene modal sikit untuk beli buku chord2 gitar,buku lagu..aku saran kan korang beli la buku chord gitar supaya senang korang tau chord yang korang sendiri tak tau..
4)Korang rkene la rajin dengar lagu yang banyak intrusmentnya  macam Dream Theater,Paul Gilbert,Joe Satriani , Steven vai.lepas tu korang kaji lagu tu cara die bermain,kira ambik feeling la supaya korang boleh tangkap melodinya.
5)Aku saran kan korang kene latih bermain paling banyak 3-4 jan sehari la...latih jari2 korang sampai korang leh capai 5 jari untuk bermain.
6)korang kene bagi semanan kat jari korang dlu..bagi kuat ckit bile nak main..hehehe..buat la dalam 30 minit ker...ok la 2..kira lama gak la...hehehe
7)Yang paling penting korang mesti pandai pegang pick dengan betul..sbb benda nie faktor penting untuk korang menghasilkan melodi yang sedap..aku sendiri pun tak la pndai pegang pick gan cara yang betul.Nk belaja tak ada masa...heheheh
8)Kalau boleh korang pilih pick tu yang yang terlalu nipis la..kalau korang pergi beli,kkorang ckp jer nak jenis yang medium..jgn terlalu keras atau lembut k.
9)korang kene la rajin tgk youtube,belaja dari youtube kao korang ada masa..sbb aku tgk byk kat youtube ada ajar cara kita bermain gitar....

ok la..aku rasa nie pun dah cukup la untuk korang tau tip2 yang aku sendiri amalkan...kalau rasa sangsi,tak salah kita tanya...tanya yang pakar ker..ok la tu aja yang aku nak sampai kan kat korang...harap korang boleh belaja gitar dengan baik..salam semua...

PANDUAN ASAS BERMIAN GITAR (CHORD MUDAH)

Salam semua.hari aku nak kongsi panduan asas bermain gitar (chord mudah dan kira ringkas).koarang boleh belajar dari gambar yang ada kat bawah nie..

Kalau tak ada tanda apa-apa.tak payah petik tali tu.


Basic guitar chord

Ini adalah chord yang paling asas untuk bermain guitar..Korang practice chord C, Dm, F, G...aku geranti kalau korang amalkan dan main lagu-lagu yang jenis banyak mengguna chord basic ni korang akan cepat pandai main guitar..


Power Chord

Power Chord selalaunya digunakan masa main lagu-agu rock dan metal.Petik 3 tali pada masa dan mute (matikan bunyi) tali yang lain.Nama Chord ditentukan dengan NOT ROOT (not pada tali yang dipetik pada #tali paling atas)


Untuk Beginner aku amat syorkan korang Practice chord-chord yang aku tunjukkan ni..lebih-lebih lagi yang dalam list BASIC CHORD. 7TH chord (macam C7, D7 atau apa-apa yang ada number 7) tu sebenarnya sama dengan chord biasa.cume ditambah kod ketujuh jer..Untuk permulaan tak ingat pun tak aper..Tapi kalau bunyi sedap sebelum tukar chord,elok la Practice nanti..

Kalau korang masih tak paham korang boleh tanya..insyallah aku akan cube rungkaikan masalah korang tu..ok la..salam semua..selamat mencuba..

credit : zarul.com


Thursday, 5 April 2012

CARA EDIT GAMBAR (EFFECT)

Salam semua..hari nie aku nk kongsi ckit cara edit picture korang..mcm korang nak tambah effect kat picture korang..Nak buat benda nie memang ssh..makan masa...aku pun nak buat payah,nk belaja pun boleh pening kepala gak la...aku bg contoh  picture yang telah edit..





ni la contoh-contoh picture yang telah edit,,macam maner?nampak mcm senangkan?banyak kerja nak buat benda nie..Korang nak buat korang kene ada software ADOBE PHOTOSHOP..korang kene donload..tp 2 la..nk pakai kene beli softwarenya..tp korang boleh guna Trial jer...pun boleh..tp xbanyak la boleh buat...
korang nk cari korang leh cari kat  sini .Tak blh..korang leh search jer kat googe..banyak jenis Photoshop..nie aku bg contoh video..korang boleh tgk...


                                   

korang lihat..nie kira sikit korang nk buat..belum yang lain...xper..korang tak tahu korang boleh tgk kat youtube..byk kat situ...selamat mencube ya..ada pertanyaan korang leh komen kat bawah.. =)

salam semua...

GOOGLE BUAT CERMIN MATA KHAS??



Salam...hari ni nk update tentang Google Glasses..sistem google glasses memang hebat..memang terbaik la....walaupun kalau korang tgk mcm tak cantik,tpi teknologinya memang hebat..kalah handphone.Cabang penyelidikan gergasi enjin carian Google telah melancarkan  GOOGLE+PAGE untuk  PROJECT GLASSES.
memang terbaik..korang boleh tengok video dibawah ni..



mcm maner?gempak kan?ni pun terbaca artical terbaru ni..Harga mesti mahal punya..kalah lappy..hehehe...
Tunggu je la sampai kat pasaran malaysia..hehehe...nanti boleh beli.. =) ok la. setakat tu jer la...salam semua...

TEKNIK MELETAKKAN JARI DI TALI GITAR YANG BETUL



Salam semua..belaja bermain gitar untuk kali pertama  sememang susah sangat.Itu biasa la first time pegang..memang rasa susah..tapi bile dah tau asas,dah di kira senang..benda tu semua normal la...
Belaja main guitar seperti kehidupan manusia jugak.Tidak ada bayi yang dilahirkan terus pandai jalan,,btl tak?lebih kurang macam tu la....

macam mane korang letak jari korang kat tali gitar?korang perasan tak,kalau korang jenis main hentam letak,memang bunyinya sumbangkan?kalo nak bunyi sedap,korang kene la letak kat tempat yang betul,jari tu kene tekan kat tempat yang betul..kalo main hentam je,sumbang lagi...faktor jaro memainkan peranan penting tau..korang boleh tgk video yang aku upload ni..untuk korang belaja..


aku harap pasni korang akan main gan elok dan sedap la yer...lagi-lagi pompuan..fenomena main guitar buat pompuan sekarng dah mula banyak kan?yang baru-baru nk belaja..boleh cuba.tak tahu korang boleh tanya...tak salah menanya..tak tanya sesat jalan tau..hehehe =) ok la,setakat tu jer la yang aku nak kongsi..ada lagi,aku akan yang lain plk...harap korang enjoy..selamat mencuba.. =)

TIP MEMILIH MINYAK WANGI



Salam semua..hari ni aku nak kongsi sikit tentang tip untuk memilih minyak wangi..Banyak yang korang tak tahu kan cara yang betul untuk memilih minyak wangi?tak kira laki atau ponpuan..Tip ni amat penting untuk kita mengenal pasti atau cara memakai yang betul...

TIP :-

  • Dapatkan maklumat mengenai fungsi mintak wangi iaitu daripada jenis Eau de Parfum (EDP) atau Eau de Toilette (EDT).
  • Diingatkan bau haruman pada botol tidak semestinya sama selepas korang memakainya.Sebaliknya,sembur haruman pada kertas atau pergelangan tangan untuk mendapatkan pengesahan.
  • Biarkan seketika untuk mendapatkan bau sebenar agar ia meresap pada bahagian digunakan untuk mendapatkan kepastian ia bersesuaian atau tidak.
  • sembur minyak wangi padaa pergelangan tangan ,bahagian nadi dan leher untuk memastikan haruman mampu bertahan lebih lama.
  • Tidak semestinya haruman yang  dipakai orang lain sama kesanya dengan korang kerana kesanya faktor biolagi dan hormon badan individu adalah berbeza.
  • Hidu biji kopi jika anda ingin segera menghilangkan bau haruman pertama sebelum mencuba haruman lain.
  • Ada minyak wangi menjanjikan haruman berkekalan sehingga lapan jam apabila disembur.Secara purata kesan haruman mampu bertahan enpat jam.
  • Dapatkan bantuan untuk memperoleh lebih banyak maklumat mengenai produk,
tu la antara tip-tip yang ingin aku kongsi kan..harap berguna la kepada korang semua...ada seberang komen,komen jer kat bawah k..salam...

Wednesday, 4 April 2012

12 SIFAT SAHABAT


salam semua..sini aku nak berbincang mengenai status rakan baik atau dalam bahasa lainnya Best friend..aku terbaca dalam 1 artical ni..agak menarik jugak la...rasa tak salah kalau aku berkongsi...eheh..Kat sini aku nk kongsi 12 SIFAT SAHABAT yang patut korang baca dan fahami :-

  1. Jika engkau berbuat bakti kepadanya,ia akan melindungimu.
  2. Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya,dia akan membalas baik persahabatanmu.
  3. Jika engkau perlukan pertolongan daripadanya berupakan wang dan sebagainya ia akan membantumu.
  4. Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya,ia akan menerima dengan baik.
  5. Jika ia mendapat sesuatu kebajikan(bantuan) daripadamu,ia akan menghargai atau menyebut kebaikanmu.
  6. Jika ia melihat sesuatu yang tidakbaik darimu,ia akan menutupnya.
  7. Jika engkau meminta sesutau bantuan daripadanya,ia akan mengusahakanya.
  8. Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta),ia akan menanyakan kesusahanmu.
  9. Jika datang sesuatu bencana meninpa dirimu,ia akan meringankan kesusahanmu.
  10. Jika engkau berkata kepadanya,nescaya ia akan membenarkanmu.
  11. Jika engkau merancangkan sesuatu,nescaya ia akan membantumu.
  12. Jika ia lebih senang mengalahkan untuk menjaga kepentingan persahabatan.
itu la 12 SIFAT SAHABAT yang korang patut fahami..itu saja aku nak share gan korang semua..harap korang semua akan jumpa SAHABAT SEJATI korang...amin.. =)

MINAT CERITA SERAM?JOIN ME

Salam semua...ha..aku nak cerita sikit lol..Korang minat cerita misteri,mistik @ atau apa-apa la,janji benda tu buat korang seram,minat?korang biasa tengok cerita seram kat tv or dvd kan?tapi ni bukan cerita macam kat tv,tapi ni live on-air kat radio..layan jugak ceritanya....best la kalau korang minat tengah-tengah malam layan cerita hantu..hehehe..seram jugak..station radio ni adalah station radio dari singapore..mane yang tahu tu bagus la..ni buat yang tak tahu..segmen  MJ 12 ni dikendalikan oleh DJ KC (Champion)..siaran nya dari hari isnin sampai jumaat...ada 2 segmen jam 10 PM sampai jam 2 AM "CERITA KELAKAR SERAM" dan jam 12 AM sampai jam 2 AM "MISTERI JAM 12".aku rasa korang yang minat cerita seram patut dengar..hehe

korang nk live,click sini : http://live-radio.blogspot.com/2010/10/radio-ria-897-fm.html

fans page :  https://www.facebook.com/pages/Misteri-Jam-12-MJ-12/158384690880441

harap koang puas hati la dengan kisah nie...salam semua...

PAKAIAN KOREA KINI KEGILAAN RAKYAT MALAYSIA

salam.....korang mesti minat keroakan?,lagi2 kalau pompuan,lagi la,aku pun tgk skrang tak kira bangsa gilakan korea..lagi2 pakaian diorng,sini aku nk share sikit picture fesyen korea..harap sudi korang tgk...




                                                        




smart gak..tp 2 la...kene orang malaysia pakai baju sejuk tengah hari buta,memang orang ckp buang tebiat la...huhuh...tp memang cantik walaupun aku xsuke korean....jgn mara peminat korean yer....just kidding..2 jer la yang aku nak kongsi..harap korang puas aty la k.. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
fezalstudio